deurendiscount

3 lifehacks om de veiligheid van uw woning te verhogen

Geplaatst op

Een van de grootste nachtmerries voor iedere huizenbezitter is dat er ingebroken wordt. Er wordt namelijk niet alleen van je gestolen, maar het kan ook emotionele gevolgen hebben. Je kunt je er angstig door gaan voelen, waardoor je slapeloze nachten krijgt. Voorkomen is ook in deze situatie beter dan genezen. Het leuke is dat deze tips helemaal niet zo duur hoeven te zijn. Neem een dagje in het weekend om de volgende tips in te zetten en maak zo je huis een stukje veiliger.

Plaats verlichting op bewegingssensoren bij uw voor- en achterdeur

Het eerste wat je doet om de kans op inbraken te verlagen is het installeren van verlichting bij deuren en ramen. Voor een verrassingseffect, maar ook om stroom te besparen is een bewegingssensor hierbij essentieel. Het valt op als er ’s nachts ineens een licht gaat branden en je omstanders zien direct dat er iets niet pluis is. Dit helpt potentiële indringers af te schrikken en bespaart u geld op uw elektriciteitsrekening.

Vervang je huidige sloten

Laat je huidige oude sloten vervangen voor sloten met een politiekeurmerk. Hierdoor weet je zeker dat inbrekers niet met de simpelste trucjes jouw deur open krijgen.

Post regelmatig weg laten halen door kennis of buren

Niets zegt duidelijker dat er niemand thuis is, dan stapels post die zich opstapelen in de brievenbus. Zeker als je ruiten in de hal hebt waar je doorheen kunt kijken, is goed zichtbaar dat post zich opstapelt. Vraag daarom als je op vakantie bent aan een kennis, vriend of de buren om je post eens per drie dagen op te ruimen. Dit voorkomt duidelijke hints aan inbrekers.

Pas raamstoppers toe op alle ramen in je woning

Het is voor huizen essentieel om goed te ventileren. En bij warme zomers wil jij gewoon je ramen open kunnen doen zonder bang te zijn dat inbrekers zo naar binnen kunnen klimmen. Plaats daarom raamstoppers op alle ramen die je regelmatig open doet en voor inbrekers zeer toegankelijk zijn. Hierdoor zorg je ervoor dat je raam gewoon open kan, maar dat de ruimte niet groot genoeg is om doorheen te kruipen. Grote kans dat inbrekers je woning tijdens die hete zomer links laten liggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden