deurendiscount

4 tips voor het voorkomen van woninginbraak

Geplaatst op

Steeds vaker zie je advertenties met de waarschuwingen over inbrekers. Het zou ook erg vervelend zijn als je thuiskomt van werk, vakantie, of een dagje weg en dat je dan tot de conclusie komt dat je nieuwe televisie weg is. Precies om die reden lees je hier nog een paar tips die je kunt gebruiken voor je weg gaat van huis.

Een bewoonde indruk achterlaten

Inbrekers zullen niet snel toeslaan als ze denken dat je thuis bent of ieder moment thuis kan komen. Daarom moet je niet alles opruimen voordat je weggaat. Een opgeruimd huis is fijn, maar een paar mokken op tafel misleiden de inbrekers. Daarnaast is het altijd verstandig gebruik te maken van een timer op je verlichting. Met deze timer kun je instellen wanneer je verlichting aan en uitgaat. Daarnaast kun je nog buitenverlichting met sensoren nemen, zodat als er iemand te dichtbij komt er gelijk veel licht is. Dit zou de inbrekers al weg moeten jagen.

Ruim rondom je huis wel op

Het is belangrijk je containers en ladder weg te leggen voordat je vertrekt. Deze voorwerpen kunnen inbrekers namelijk gebruiken om binnen te komen. Door al deze spullen weg te zetten maak je het ze al een stuk lastiger.

Wacht met het posten op social media

Wees niet te snel met het posten op social media, ook inbrekers kunnen soms snel aan deze informatie komen. Daarnaast is het ook niet verstandig je voicemail te veranderen en hierin te laten weten dat je op vakantie bent. Inbrekers hoeven op deze manier maar een belletje te plegen en ze weten dat ze bij je naar binnen kunnen zonder gestoord te worden.

Zorg voor goede sloten

Zorg dat je altijd goede sloten hebt op alle deuren. Het kan het soms handig zijn een extra slot op knie hoogte te laten plaatsen, dit voorkomt dat inbrekers je deur in kunnen trappen. Je kunt je hierover goed laten informeren bij de slotenmaker in Eindhoven. Deze zijn expert op het gebied van veilige sloten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden