deurendiscount

De aantrekkingskracht van gietvloeren

Geplaatst op

Veel mensen zijn al gevallen voor de aantrekkingskracht van gietvloeren, maar hoe zit dat nu precies? Waarom houden zoveel mensen ervan? In deze blog willen we een aantal dingen vertellen over de gietvloer die je zeker enthousiast gaan maken. Daarnaast willen we graag vertellen hoe je gemakkelijk een moderne inrichting kan verzinnen met een gietvloer en een aantal strakke meubels en deuren. Kijk snel met ons verder en laat je inspireren door onze creatieve tips. Maar vergeet niet zelf er ook een creatieve draai aan te geven.

Rustige basis 

De gietvloer biedt een rustige basis aan een interieur. In ons moderne interieur willen we graag zo rustig mogelijk kunnen wonen. Het dagelijkse leven is al hectisch genoeg en dan is het heel erg fijn dat in je woning en woonkamer gerealiseerd is waar je rustig kunt chillen. Een gietvloer biedt de basis voor een woonkamer waar je een moderne inrichting in kan realiseren en waar al deze rustgevende elementen in zichtbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Scandinavische stijl, de industriële stijl en natuurlijk de minimalistische stijl. Vooral deze laatste stijl is superpopulair en heeft een verwantschap met de Japanse stijl. Dit noemen we ook wel de zenstijl. 

Altijd passen in een interieur 

Het mooie van gietvloeren is dat ze van kunststof zijn en dan kun je ze dus in alle kleuren leveren. Dat wordt ook gedaan en op deze manier zijn gietvloeren makkelijk in te passen in alle verschillende designs die je maar kunt verzinnen. Het mag dan ook geen verrassing heten dat gietvloeren een streepje voor hebben op andere vloeren bij ontwerpers van moderne woonkamers. Deze vloeren vinden we ook vaak in nieuwe woningen die we ook wel aanduiden als ´designwoning´. In Nederland zie je ze vooral in de randstad, maar in de grotere steden als Berlijn zijn er grote wijken waar nieuwe designwoningen gebouwd worden, daar waar vroeger de oude ietwat vervallen gebouwen stonden. Ook daar vinden we veel gietvloeren. Je mag dus wel zeggen dat de gietvloer een mondain verschijnsel aan het worden is. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden