deurendiscount

De beste tips voor een onderhoudsarme tuin

Geplaatst op

Ben je een echte tuinliefhebber, maar juist niet weg van al die onderhoud klusjes? Lees dan snel verder. We hebben namelijk de beste tips voor een onderhoudsarme tuin op een rij gezet. Zo kun je altijd genieten van de tuin zonder dat je de meeste tijd kwijt bent aan het uitvoeren van onderhoud. Zo hebben we een aantal tips voor vervangende onderdelen en hoe je ervoor zorgt dat je weinig tijd bent met het uitvoeren van benodigde onderhoud. 

Weg met die natuurlijke grasmat

In veel tuinen ligt een grasmat. Een mooi natuurlijk plaatje gedurende het hele jaar. Hoe groter de grasmat hoe meer onderhoud je nodig hebt om deze in goede staat te houden. Denk maar aan het wekelijks grasmaaien in de zomerperiode, besproeien van gras en al het onkruid keer op keer weghalen. Mocht je tuin dus grotendeels bestaan uit gras, haal de gehele grasmat weg. Er zijn genoeg alternatieve opties voor een grasmat. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige kunstgras tuin. Door de tuin te vullen met kunstgrasmatten ben je gelijk het grotendeel van de onderhoudsklusjes kwijt. Kunstgras is onderhoudsarm en daarnaast veilig voor kinderen en huisdieren om op te spelen.

De tuinranden vervangen

Beschik je over prachtige heggen of bloementuinen langs de tuinranden? Overweeg om dit te vervangen met hekwerk. Door het natuurlijke te vervangen door het statische materiaal ben je gelijk van de meeste onderhoud klusjes verlost. Ook dit is uiteraard een overweging, maar wel een goed alternatief mocht je dus minder onderhoud willen verrichten in de tuin. Vergis je hier niet in. Het hekwerk heeft namelijk ook periodiek onderhoud nodig, maar een stuk minder dan het telkens blijven snoeien van een heg.

Versimpel het uitvoeren van onderhoud

Kun je toch echt geen afscheid nemen van bepaalde onderdelen van de tuin? Versimpel dan het uitvoeren van onderhoud door je er goed in te verdiepen. Denk bijvoorbeeld aan een beter managementsysteem voor het onderhouden van al het plantwerk. Door deze juist in plantenbakken en op ooghoogte te plaatsen aan de schutting kun je ze makkelijker bij langs. Of verklein het stuk gras in de tuin wat makkelijker in een kort tijdsbestek bij te houden is. Daarnaast kun je kijken naar betere onderhoudsmiddelen of gereedschap waardoor je sneller te werk gaat. Via deze weg kun je dus ook het onderhoud beperken tot een minimum. En heb je langer de tijd om juist met de benen omhoog en onderuitgezakt in de tuin te genieten van de warme temperaturen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden