deurendiscount

Een schrijfkamer om helemaal in de flow te komen

Geplaatst op

Je moet een plek vinden om te schrijven in rust. Alleen als de plek rustig is, zul je de concentratie op kunnen brengen. Schrijven kan een zware opgave zijn of het kan een ontspannen en vloeiende ervaring zijn. Die laatste manier is wat veel schrijvers graag willen. Hoe bereik je dat? Wij raden je aan om een plek in te richten om te kunnen schrijven. In de blog nemen we wat tips met je door.

Een rustige plek

Om de juiste letters te vinden bij je gedachten is het fijn om dit te kunnen doen op een plek die je niet afleidt. We raden je dan ook aan om een kamer helemaal from scratch in te richten. Zo kun je makkelijk bepalen wat er in komt te staan en wat niet. Juist om zo alles in het werk te stellen om de goed te kunnen werken.

Locatie van de schrijfkamer

Er zijn verschillende plekken waar de schrijfkamer zou kunnen komen. We nemen een aantal plekke met je door:

  • De zolder staat voor het geestelijke leven, je ideeën en creativiteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel schrijvers ervoor kiezen om de zolder in te richten als schrijfkamer. Een boekenkast met boeken, bureau en eventueel een paar memorabilia voor de aankleding. Laat het daarbij. We willen je daarbij aanraden om te zorgen voor een goede verlichting zo kun je goed lezen en schrijven. Het is heel belangrijk om boeken en artikelen te lezen, zo kun je je eigen gedachten vormgeven of baseren, een plek om te staan, of het staan op de schouders van reuzen.
  • De tuin. In de tuin is het mogelijk om een tuinhuis te bouwen waarin je kunt genieten van de connectie met de natuur. Veel mensen die al zo’n schrijfkamer in de tuin hebben, zullen je weten te vertellen dat het supergemakkelijk is om zoiets te realiseren. Zorg dat je de wanden isoleert en de vloer evenzeer. Het is belangrijk dat de sfeer hier goed is. Dat laatste krijg je voor elkaar door sowieso een verwarming te realiseren. Ook sfeerverlichting, meubilair om in te zitten lezen en daglicht is het belangrijkst.

Conclusie

Dit zijn slechts een paar voorbeelden waar je een schrijfkamer kunt inrichten. Misschien heb je zelf een paar ideeën hierover, dit zijn dan prima uitgangspunten. Laat je inspireren door interieurexperts zo heb je nog meer voorbeelden voor je eigen schrijfkamer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden