deurendiscount

Hoe vervang ik mijn autodeuren?

Geplaatst op

Gedurende de levensduur van je auto bestaat de kans dat je jouw autodeur moet vervangen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je een ongeluk hebt gehad, of dat iemand anders tijdens het parkeren tegen jouw auto aan heeft gezeten. Bij ernstige schade is het dan vaak goedkoper om je deur volledig te vervangen. In de meeste gevallen kun je dit gewoon zelf doen.

Stap 1: schaf een vervangende autodeur aan

Voordat je kunt beginnen met het vervangen van je autodeur, dien je deze aan te schaffen. De beste optie is om te zoeken naar gebruikte auto onderdelen, omdat dit veel voordeliger zijn dan een nieuwe autodeur. Je kunt bijvoorbeeld     auto onderdelen online op kenteken zoeken, waardoor je altijd een passend onderdeel vindt. Let natuurlijk wel op de kleurcodes.

Stap 2: verzamel de benodigde onderdelen

Voor het vervangen van je autodeur heb je naar de deur zelf enkel een schroefsleutel, kopsleutel en draadvergrendelingsvloeistof nodig.

Stap 3: verwijder de bedrading van het voertuig

Parkeer je auto op een vlakke ondergrond en zet ‘m op de handrem. Haal nu de bedrading uit de deur die in een rubberen buis verstopt zit. Zorg ervoor dat je de bekabeling er zorgvuldig uit haalt.

Stap 4: scharnieren en deurhouder losmaken

De volgende stap is het verwijderen van de deurhouder, dat is een klein plastic stokje dat de deur op zijn plaats houdt, zodat deze niet lost hangt. Daarna kun je de scharnieren losschroeven. Let wel op: dit kun je het beste met z’n tweeën doen, omdat de deur anders uit de voegen kan vallen.

Stap 5: bevestig de nieuwe deur

Er is nu ruimte om de nieuwe autodeur te plaatsen. Zorg ervoor dat alle boutgaten op één lijn staan en begin ze dan één voor één te vervangen. Het is meestal gemakkelijker om de bouten in eerste instantie met de vingers aan te brengen en ze vervolgens met een moersleutel aan te draaien.

Stap 6: maak de bedrading vast

Schuif nu de rubberen beschermer op de bedrading en klem de connectoren weer op hun plaats. Zo kun je het installatiewerk afronden en de auto aanzetten om de elektronica te testen. Breng nu wat draadvergrendelingsvloeistof op de bouten aan om er zeker van te zijn dat ze goed op hun plaats blijven zitten en niet losraken na verloop

Gerelateerde berichten

Hoe gebruik je een sta bureau?

Het is een eenvoudig meubelstuk om te gebruiken op kantoor. Ondernemers doen er goed aan om een in hoogte verstelbaar bureau voor hun medewerkers aan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden