deurendiscount

Wat is een beregeningsinstallatie?

Geplaatst op

Een beregeningsinstallatie wordt ook wel een sproei-installatie genoemd. Het is vaak een samenspel van diverse onderdelen, zoals druppelslangen en sproeiers. De onderdelen zitten vaak in je tuin, zonder dat je hier tijd aan hoeft te besteden. De installatie werkt namelijk automatisch en hierdoor heb je altijd een prachtige tuin. Ook voor een moestuin kan een installatie voor te sproeien ideaal zijn. De goede installaties zijn altijd onzichtbaar en komen alleen uit de grond als ze gebruikt worden. Dit betekent dat je niet per ongeluk op de sproeiers kunt staan als je aan het tuinieren bent. Maar hoe wordt een installatie opgebouwd? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

De opbouw van een beregeningsinstallatie

De beregeningsinstallatie moet natuurlijk opgebouwd worden en deze bevat diverse onderdelen. Zo worden er altijd sproeiers gebruikt en zijn deze geschikt voor het vochtig houden van een gazon. Ook zijn er nevelaars met het gebruik van een druppelslang, deze zijn ideaal voor waterafgifte bij wortels. De sproeiers worden altijd ingegraven en komen alleen uit de grond als er ook water moet gegeven worden. Ook heeft de installatie een afsluiter put en is dit het centrale verdeelpunt. Hier wordt het water in afgevoerd dat niet gebruikt wordt door de sproeiers. De meeste onderdelen van de installatie zijn handmatig te bedienen, maar er wordt vaak gekozen voor een automatische besturing. De automaten zijn namelijk te bedienen en zijn in principe te besturen via de computer.

Waterbron en leidingen

Een beregeningsinstallatie heeft altijd een waterbron nodig. Zonder een waterbron is het niet mogelijk om de tuin te bewateren. De waterbron moet natuurlijk aangesloten zitten op de installatie en dit kan alleen gedaan worden met leidingen. Niet iedere leiding is geschikt voor de beregeningsinstallatie en hier moet je goed naar kijken. De meeste mensen maken gebruik van PE-leidingen, omdat deze gemaakt zijn van kunststof. Ze zijn vorstbestendig en op deze manier kun je altijd de installatie gebruiken voor het beregenen van je tuin. Bestel genoeg leidingen, zodat je altijd een reserve hebt liggen mocht er een leiding kapot gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden