deurendiscount

Wat zijn mooie alternatieven voor een betonvloer?

Geplaatst op

Wanneer je fan bent van beton, maar niet zo heel erg gek bent op de eigenschappen van deze vloer, dan is het mogelijk om te kiezen voor mooie alternatieven voor dit type. In deze blog gaan we met je doornemen welke leuke alternatieven er zijn voor een betonvloer. Op deze manier kun je toch je ideale interieur inrichten, terwijl je niet gebruik hoeft te maken van de betonvloer met zijn vervelende eigenschappen, zoals altijd maar het stoffige en het snelle barsten wanneer je gebruikmaakt van een vloerverwarming. 

Alternatief een: betonlook tegels

Wanneer we nadenken over een tegelvloer, dan is het helemaal niet zo dat je dan direct denkt dat het een hele toffe vloer is ofzo. Vaak denk je dan aan bruine tegels uit de jaren 70 die toch wel een beetje oubollig eruit zien. Maar niets is minder waar tegenwoordig, je ziet namelijk heel veel betonlook tegels. Wanneer je gaat kijken bij www.rbtegels.nl, dan zul je zien dat er talloze variaties tegels zijn waaruit je kunt kiezen. Betonlooktegels zijn erg interessant als één van die variaties. Dit is zeker het geval wanneer je een industrieel interieur wilt inrichten.

Alternatief twee: een gietvloer 

Het type vloer dat nog meer op de betonvloer lijkt is de betonlook vloer. Dit is een gegoten vloer die gemaakt is van kunststof. We noemen dit ook wel een gietvloer. De betonlook vloer heeft alles van de betonvloer behalve de slechte eigenschappen. Dit type vloer is wél flexibel en niet stoffig. Dus wanneer je werkt met een vloerverwarming hoef je niet te verwachten dat de gietvloer gaat barsten. Erg fijn dat je je dure inrichting jarenlang goed kunt houden door een keuze te maken voor slimme en duurzame vloertypen. 

Extra tip: deuren, houtwerk en wanden stylen

Zorg er altijd voor dat er een bepaalde eenheid in het ontwerp van je interieur te ontwaren is. Als je industriële objecten, meubels en een gietvloer als verzameling industrieel design neemt, dan is het ook belangrijk dat de wanden, het houtwerk en de deuren geschilderd zijn in een tint die past bij de industriële setting. We hebben het hier natuurlijk over de industriële setting als interieurstijl en niet in de zin van een fabriek of bouwplaats. Natuurlijk is deze interieurstijl wel geïnspireerd op deze niet-residentiële contexten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden